SPORT

Igrač ugrizao protivnika na terenu: Samo mi djevojka to može uraditi


Na prvenstvu Sjeverne i srednje Amerike, Gold Cupu dogodio se incident koji je sve podsjetio na Luisa Suareza.

Defenzivac Salvadora Henry Romero je u drugom poluvremenu utakmice koja je završila 2:0 ugrizao Jozyja Altidorea, napadača Sjedinjenih Američkih Država. Oni su u kaznenom prostoru čekali izvođenje prekida, a u jednom je trenutku Romero stisnuo bradavice napadaču koji je završio na travnjaku, ali se brzo pridigao i uzvratio mu. Nekoliko trenutaka kasnije, Romero je i ugrizao protivnika.

Altidore je ponovno završio na travnjaku, tražio je prekršaj, ali sudac nije vidio incident pa nije pokazao ni karton ni kazneni udarac. Zanimljivo je da to nije bio jedini slučaj ugriza na utakmici jer je u 81. minuti kapiten Salvadora Darwin Ceren ugrizao američkog braniča Omara Gonzaleza!

Obojica ‘napadnutih’ igrača su poprilično mirno reagirala, a Altidore se nakon utakmice čak i našalio na tu temu.

– Djevojka je ljuta na mene. Ljuta je na mene i na Romera. Rekla mi je ‘Samo te ja smijem ugristi, samo ja smijem stiskati tvoje bradavice,” rekao je napadač, a onda se ipak uozbiljio:

“Što je tu je, idemo dalje. Fokusirani smo na polufinale protiv Kostarike. Kako sam ostao smiren nakon što me ugrizao? Jedva čovječe, jedva. Ali kao što sam rekao, moraš ostati sabran. Ovakve se stvari događaju, smiješno je to. Ne bi smio govoriti da se ovakve stvari događaju, ali događaju se. Jednostavno se odmakneš od toga, naučiš nešto iz toga i spremiš se za sljedeću utakmicu,” završio je.

“Ne možete ići po terenu i gristi ljude, to je ludost. Stiskanje bradavica bi trebalo dozvoliti, ali ugrize ne,” rekao je Tim Howard.

Sada svi iščekuju kaznu za dvojac iz Salvadora, a podsjetimo – Luis Suarez je zbog istog poteza na Svjetskom prvenstvu suspendovan na četiri mjeseca.

sačekajte...


(Izvor)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Nezavisni bh. informativni portal SveVijesti.com mjesečno ostvaruje preko 5 miliona otvorenih stranica i oko 2 miliona jedinstvenih posjeta (Google Analytics), gdje se posjećenost povećava mjesečnim rastom od 10 do 15%.

Copyright © 2018 SveVijesti.

To Top