TEHNOLOGIJA

Nema više uhođenja na Instagramu

Instagram će vas sada obavijestiti ako je neko odlučio uraditi screenshot vaših Storiesa (Priča), ali ovo vrijedi i u drugom smjeru, pa ćete znati kad je neko odlučio u svoju galeriju staviti sliku koju vi niste željeli zauvijek zabilježiti.

Priče koje objavljujete na svom profilu dizajnirane su tako da nestaju nakon 24 sata i radi se o trenucima koje niste planirali zauvijek zabilježiti, a screenshot ili snimanje ekrana (kod video priča) omogućavali su spašavanje trajnih kopija.

Tako je bilo dosad i to se moglo raditi bez ikakvog znanja korisnika, a sada će Instagram korisnike obavijestiti o ovoj promjeni notifikacijom preko ekrana.

TNW prenosi da je ovo opcija koja polako stiže korisnicima.

Neki korisnici Twittera pišu kako su otkrili da se i ova nova mjera može zaobići i to tako da se telefon prebaci u zrakoplovni mod. Tada ne bi trebalo biti Instagramovih obavijesti. Alternativno, Priče se mogu skinuti i sa web verzije Instagrama te uz pomoć aplikacije Storysačekajte...


(Izvor)

NAJNOVIJE

Nezavisni bh. informativni portal SveVijesti.com mjesečno ostvaruje preko 5 miliona otvorenih stranica i oko 2 miliona jedinstvenih posjeta (Google Analytics), gdje se posjećenost povećava mjesečnim rastom od 10 do 15%.

Copyright © 2018 SveVijesti.

To Top