VIJESTI

Promocija knjige “Sevdah u srcu, sevdalinka u duši” autora Zlatka Dukića

JU Narodna i Univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla i Udruženje muzičkih umjetnika Tuzla, organizuju promociju knjige „Sevdah u srcu, sevdalinka u duši“ autora Zlatka Dukića.

Promocija će se održati u utorak 27. februara 2018. godine od 18 sati u prostorijama biblioteke.

Na promociji osim autora o značaju ovoga djela govoriće i profesorica Jasna Hadžiselimović te muzikolog Mirela Ibrahimović – Mehanović, uz moderaciju Dine Kalesića.

Ovom prilikom pored knjige biće promovisan i DVD, koji sadrži najbolje izvedbe sa proteklih izdanja Festivala sevdalinke.

Podsjećamo vas da se ove godine Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ održava 11. i 12. aprila u BKC-u Tuzla. Ovo je deseto izdanje ovoga Festivala i za razliku od prethodnih, ove godine traje dva dana i takmičarskog je karaktera, gdje će na prvoj večeri biti izvedene nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke.sačekajte...


(Izvor)

NAJNOVIJE

Nezavisni bh. informativni portal SveVijesti.com mjesečno ostvaruje preko 5 miliona otvorenih stranica i oko 2 miliona jedinstvenih posjeta (Google Analytics), gdje se posjećenost povećava mjesečnim rastom od 10 do 15%.

Copyright © 2018 SveVijesti.

To Top