Vijest više

Tadić: Ako je BiH razvaljena onda neka Mektić podnese ostavku

Gordana Tadić

Poručujem građanima Bosne i Hercegovine da BiH nije razvaljena zemlja i ako ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da je BiH razvaljena zemlja, pozivam ga da podnese neopozivu ostavku, poručila je v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Ona je kazala da je danas 11 mjeseci od kada ju je VSTS postavilo na ovu značajnu funkciju. “Uspjeli smo postići potpunu stabilnost, dobre rezultate, stabilizovati instituciju i doprinijeti da cjelokupno pravosuđe u BiH na osnovu naših rezultata ima stabilnost o kojoj smo za vrijeme konferencije ministra bezbjednosti BiH danas čuli niz neistina”, rekla je Tadić.

Ona je istakla da će Dragan Mektić morati objasniti u Tužilaštvu BiH “zašto je BiH razvaljena”.

“U Tužilaštvu BiH nema posebnih predmeta, svi se rade profesionalno i stručno i za sve će biti donijeta odluka. Odluke mogu biti pozitivne sa optužnicom, ali i negativne. O tome ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme. Pritisci koji se vrše na rad Tužilaštva su neprimjereni i o tome ću obavijestiti VSTS, Predsjedništvo BiH. Smatram da se ovakvim izjavama vrši podrivanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine”, kazala je v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, prenosi N1.

loading...


(Izvor)

Leave A Reply

Your email address will not be published.